Vensomheds indlæg

““Hun får mig altid til at føle mig forkert “ sagde drengen.

“Han sagde aldrig noget pænt til mig “ Det er børn og voksne, som kan have det sådan her indeni mange år efter. Kender du den følelse, som nogle mennesker tror er en gave, som de vil prøve at give en ?

De giver en den værste gave resten af livet Lavt selvværd, skyld, skam, usikkerhed og manglende tro på at man er betydningsfuld vigtig og noget værd. Den kan være svær at sende tilbage, men handler ofte om den andens usikkerhed. Ofte vil vi have at andre skal gøre det på vores måde og være på vores måde og det vi sender over til den anden, er en forkerthedsfølelse i den anden , med “jeg er ikke god nok, som den jeg er. “ Det sker hver dag, fordi vi syntes at vi skal opdrage på andre, ikke kun på vores børn og unge, men også på kollegaer, partneren og veninden.

Men vi skal i stedet accepterer og holde af dem, for de skønne de er og få dem til at føle at de er gode, vigtige og skønne som dem de er med deres personlighed. Men må vi så ikke opdrage på andre, og hvad med børnene ?

De børn der konstant rettes på og ikke føler sig gode nok, de har det med også at rette og finde fejl ved andre,hvilket skaber utryghed og usikre kulturer og en masse konflikter.. For fejlfinding og kritik vokser ingen af, men med en som guider os med smil og anerkender vores personlighed, og som giver os positive anvisninger og som spørg om vi har brug for hjælp, en som finder det gode i os, en som finder alt det vi kan og som motiverer os og som giver og skaber mening, dem lytter vi til, og de personer får os ikke til at føle, at vi er forkerte og uduelige.

Synes du også at det kan være svært ikke at rette på andre og kun se deres fejl ? og kender du også følelsen af at nogle får og fik dig til at føle dig forkert? Jeg vil øve mig i dag, i at få andre til at føle sig skønne som dem de er ,vil du være med? Icdp til ansatte og forældre giver dig redskaber til at bygge andres selvværd op og ikke ned.